Teknik – Kluster | DinTalang

Hej, är du också teknisk och bra på att installera?

Då är troligen El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet eller VVS- och fastighetsprogrammet något för dig. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Grundläggande behörighet för möjligheten att läsa vidare på högskolenivå ingår i alla yrkesprogram från och med höstterminen 2023.

El- och energiprogrammet
vänder sig till dig som vill arbeta med elinstallationer, system för automatiserad produktion, energi-, miljö- och vattenteknik eller datorer och kommunikation. Programmet har fyra inriktningar; Automation, Elteknik, Energiteknik och Dator- och kommunikationsteknik. Du lär dig om produktion, installation och distribution av system för el, energi och vatten. Du lär dig också om el- och energiteknik, automation, dator- och kommunikationsteknik och IT-infrastruktur. Du studerar säkerhetsfrågor som standarder och informationssäkerhet. Läs mer om programmet här »

Industritekniska programmet
vänder sig till dig som vill arbeta med till exempel produktframställning, driftsäkerhet, underhåll och svetsning inom teknisk industri. Du får lära dig om planering, design, tillverkning och drift. Du får lära dig att hantera avancerade tekniska system. Programmet har fyra inriktningar; Driftsäkerhet och underhåll, Processteknik, Produkt och maskinteknik och Svetsteknik. Du lär dig använda industriell teknik och att delta produktion. Du får hantera utrustning, material och processer. Du lär dig om de olika produktionsleden, arbetets organisation, produktekonomi, användning av råvaror och energi, kvalitetssäkring och hur valet av material, metoder och teknik kan påverka samhälle och miljö. Läs mer om programmet här »

VVS- och fastighetsprogrammet
vänder sig till dig som vill arbeta med de tekniska system i byggnader som svarar för värme, kyla, ventilation, vatten och avlopp samt med fastighetsservice. Programmet har fyra inriktningar; Fastighet, Kyl- och värmepumpsteknik, VVS och Ventilationsteknik. Du lär dig om installation, felsökning, reparation, drift, underhåll, reglerteknik och energioptimering. Du tränar dig i att möta andra människor och utvecklar din förmåga att vara lyhörd för deras behov. Du lär dig också förvalta och underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du fördjupar dina kunskaper om hur man använder resurser effektivt för att spara energi och ta hänsyn till miljön. Läs mer om programmet här »

Yrkesprogram

• Ett yrkesprogram innehåller alltid praktik.
• Det ska leda till att du blir anställningsbar.
• Det ger dig goda förutsättningar för eget företagande.

Låt din talang välja väg. Och kolla in yrkesprogrammen som passar just dig. Det finns tolv olika nationella yrkesprogram med ett flertal olika inriktningar. Snabbaste vägen till en spännande karriär och alla dörrar öppna mot framtiden.

Vi tror även dessa utbildningar kan vara av intresse för dig:

» Bygg- och anläggningsprogrammet
» Fordons- och transportprogrammet