SYV | DinTalang

Till dig som jobbar i skolan

 

Gymnasievalet är ett stort beslut för de allra flesta ungdomar. Förvirringen är ofta stor, och osäkerheten ännu större. Här på DinTalang försöker vi samla inspiration och information som kan hjälpa dem i valet mot sin framtid.

Yrkesprogramkartor
Här har vi samlat information om vilka inriktningar, utbildningsvägar och yrken som finns inom respektive yrkesprogram. Och bäst av allt du kan skriva ut dem och sätta på vägen.

Men ungdomarna behöver hjälp från dig som jobbar inom skolan med – och vi hjälper gärna dig. Här har vi samlat ihop lite material som skolor gärna får använda fritt för att informera sina elever om de 12 nationella yrkesprogrammen som är valbara till gymnasiet.

Broschyr
Här finns en broschyr att ladda ner fritt för dig som skolanställd. Den brukar delas ut på mässor och liknande event, men går lika bra för er att skriva ut på skolan, eller dela digitalt.

Affischer
Vi har tagit fram två olika affischer som du som skolanställd gärna får skriva ut och sätta upp på er skola. Affischerna ger kortfattad information till dina elever om gymnasievalet med fokus på yrkesprogrammen.

Talangtest
Vårt talangtest är väldigt populärt och genomförs av tiotusentals högstadieelever årligen. Guida gärna in dina elever i årskurs 8 och 9 för en liten rundvandring i yrkesprogrammens alternativ för gymnasiet.

Frågor & svar
Frågorna är ofta många inför gymnasievalet. Vi har samlat ihop de vanligaste frågorna och svarar här på dem. Guida gärna dina elever hit.

Undrar du över något?
Kontakta bjorn.nilsson@worldskills.se