Service – Kluster | DinTalang

Hej, är du också intresserad av mat, bra på att sälja eller serviceinriktad?

Då är troligen Hotell- och turismprogrammet, Försäljning- och serviceprogrammet eller Restaurang- och livsmedelsprogrammet något för dig. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Grundläggande behörighet för möjligheten att läsa vidare på högskolenivå ingår i alla yrkesprogram från och med höstterminen 2023.

Hotell- och turismprogrammet
vänder sig till dig som vill arbeta med turism, hotell- och konferensverksamhet. Programmet har två inriktningar; Hotell och konferens och Turism och resor. Du lär dig om service och bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning, företagande, språk, resmål och resvägar. Du lär dig också om planering, organisation och ekonomi, och om människors behov, traditioner och förväntningar på service samt om hållbar utveckling inom turismen. Läs mer om programmet här »

Försäljnings- och serviceprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med handel och försäljning, marknadsföring och varuhantering. Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser för att studera vidare på högskolan. Läs mer om programmet här »

Restaurang- och livsmedelsprogrammet
vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på till exempel restaurang, bageri eller i butik. Programmet har tre inriktningar; Bageri och konditori, Färskvaror, delikatess och catering och Kök och servering. Du lär dig om traditionella och moderna hantverksmässiga metoder, livsmedelsproduktion, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkost och alkoholservering. Du lär dig om planering, organisering, ekonomi och företagande. Du utvecklar din förmåga att bemöta kunder och ge service. Läs mer om programmet här »

Yrkesprogram

• Ett yrkesprogram innehåller alltid praktik.
• Det ska leda till att du blir anställningsbar.
• Det ger dig goda förutsättningar för eget företagande.

Låt din talang välja väg. Och kolla in yrkesprogrammen som passar just dig. Det finns tolv olika nationella yrkesprogram med ett flertal olika inriktningar. Snabbaste vägen till en spännande karriär och alla dörrar öppna mot framtiden.

Vi tror även dessa utbildningar kan vara av intresse för dig:

» Vård- och omsorgsprogrammet
» Naturbruksprogrammet