Vill du arbeta med handel och försäljning, marknadsföring och varuhantering?

Försäljnings- och serviceprogrammet

Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med handel och försäljning, marknadsföring och varuhantering. Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Grundläggande behörighet för möjligheten att läsa vidare på högskolenivå ingår i alla yrkesprogram från och med höstterminen 2023*.

Praktik

Delar av utbildningen äger rum på en eller flera arbetsplatser i minst 15 veckor.

Det här lär du dig på programmet

Du lär dig om digitalisering och globalisering, hållbar konsumtion och produktion, kundservice, försäljning, inköp, varuflöden, logistik, marknadsföring, produkter, branscher och affärsutveckling. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Exempel på yrkesområden du kan arbete inom efter försäljning- och serviceprogrammet

butikssäljare
företagssäljare
e-handel
kundtjänstmedarbetare
lagerarbetare
lageroperatör
marknadsassistent
marknadskommunikatör

Läs mer om olika yrken och branscher

karriarihandeln.se

*) Från och med höstterminen 2023, kommer en grundläggande högskolebehörighet att ingå i programstrukturen för alla yrkesprogram. Det innebär att du inte behöver välja till kurser för att få den grundläggande behörigheten. Däremot har du möjlighet att välja bort de delarna, om du inte vill få med dig en grundläggande behörighet för högskolestudier.  Läs mer här »