Människor – Kluster | DinTalang

Hej, är du också pedagogisk, en coach eller bra på att ta hand om andra?

Då är troligen Barn- och fritidsprogrammet eller Vård- och omsorgsprogrammet något för dig. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Grundläggande behörighet för möjligheten att läsa vidare på högskolenivå ingår i alla yrkesprogram från och med höstterminen 2023.

Barn- och fritidsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med barn, ungdomar och vuxna. Du får lära dig om människor i olika åldrar och med olika förutsättningar. Programmet har tre inriktningar; Fritid och hälsa, Pedagogiskt arbete och Socialt arbete. Läs mer om programmet här »

Vård- och omsorgsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta inom hälso- och sjukvård, psykiatri, äldreomsorg och med personer som har funktionsnedsättning. Du lär dig om hälsa, ohälsa, funktionsnedsättning, medicin, pedagogik och psykologi. Du lär dig om människors olika behov och förstår vilken betydelse livsstilen har för hälsan. Du lär dig att bemöta människor på ett yrkesmässigt sätt. Läs mer om programmet här »

Yrkesprogram

• Ett yrkesprogram innehåller alltid praktik.
• Det ska leda till att du blir anställningsbar.
• Det ger dig goda förutsättningar för eget företagande.

Låt din talang välja väg. Och kolla in yrkesprogrammen som passar just dig. Det finns tolv olika nationella yrkesprogram med ett flertal olika inriktningar. Snabbaste vägen till en spännande karriär och alla dörrar öppna mot framtiden.

Vi tror även dessa utbildningar kan vara av intresse för dig:

» Handel- och administrationsprogrammet
» Hotell- och turismprogrammet
» Naturbruksprogrammet